Pilates

PILATES

Maksamalla kurssimaksun, varaat paikkasi kurssille.
Jos haluat maksaa Pilates -kurssin Smartum-, Tyky-, ePassi- tai Edenred -maksuvälineillä tai MobilePaylla, ilmoittaudu mukaan sähköpostitse hyvinvointistudio@riio.fi.

BABY PILATES -peruskurssiTORSTAISIN 13.1.-17.2.2022
klo 12.30-13.15
Kurssin hinta on 109€ / 6 kertaa
ILMOITTAUDU MUKAAN!

Baby Pilates -peruskurssi on tarkoitettu n. 2-8 kk ikäisen vauvan äidille. Tunneilla keskitytään äidin hyvinvointiin ja synnytyksestä palautumiseen. Harjoittelussa fokus on lantionpohjan, syvän poikittaisen vatsalihaksen ja ryhtilihasten vahvistamisessa, lihaskireyksien helpottamisessa sekä hengityksessä. Lisäksi saat tärkeää tietoa lantionpohjasta, erkaumasta ja synnytyksen jälkeisestä liikunnasta sekä vinkkejä arjen ergonomiaan. Baby Pilates -tunnit ovat ennen kaikkea äitiä varten, mutta vauva saa olla äidin mukana matolla. Voit siis tulla vauvan kanssa tai ilman. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta Pilateksesta. Kurssin ohjaajana toimii äitiysfysioterapeutti ja liikunnanohjaaja Satu Laiho.
Kurssille mahtuu 7 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

BABY PILATES -jatkokurssi

TIISTAISIN 11.1.-15.2.2022
klo 12.30-13.15
Kurssin hinta on 109€ / 6 kertaa
ILMOITTAUDU MUKAAN!

Baby Pilates -jatkokurssi on tarkoitettu Baby Pilates -peruskurssin käyneille. Voit myös osallistua kurssille, jos lantionpohjan ja poikittaisen vatsalihaksen harjoittelu on sinulle ennestään tuttua ja niiden aktivointi sujuu jo hyvin.
Tunneilla keskitytään äidin hyvinvointiin ja synnytyksestä palautumiseen. Harjoittelussa fokus on lantionpohjan, syvän poikittaisen vatsalihaksen ja ryhtilihasten vahvistamisessa, lihaskireyksien helpottamisessa sekä hengityksessä. Etenemme perusharjoitteista koko kehoa haastaviin harjoitteisiin. Baby Pilates -tunnit ovat ennen kaikkea äitiä varten, mutta vauva saa olla äidin mukana matolla. Voit siis tulla vauvan kanssa tai ilman. Kurssi sopii myös äideille, joilla synnytyksestä on ehtinyt vierähtää jo enemmän aikaa. Kurssin ohjaajana toimii äitiysfysioterapeutti ja liikunnanohjaaja Satu Laiho. Kurssille mahtuu 7 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

MAMA PILATES -kurssi

Mama Pilates -tunti on rauhallinen, odottavan äidin muuttuvaa kehoa turvallisesti ja tehokkaasti vahvistava ja huoltava harjoitus. Harjoittelussa keskitymme vahvistamaan ja rentouttamaan lantionpohjan lihaksia ja syvää poikittaista vatsalihasta sekä ennaltaehkäisemään erkauman ja lantionpohjan toimintahäiriöiden syntymistä. Vahvistamme myös muita ryhtilihaksia kuten yläselkää ja pakaroita ja vetreytämme helposti kiristyviä lihaksia kuten lonkankoukistajia ja rintaa. Tavallisesta Pilates-harjoittelusta poiketen, hengitämme harjoitellessa vapaasti, mutta hyödynnämme hengitysharjoituksia tuntien lopussa tietoisen läsnäolon vahvistamisessa. Raskausajan Pilateksessa jätämme pois voimakkaat rutistukset ja kierrot sekä hyödynnämme mm. konttaus- ja kylkimakuuasentoja vatsa- ja selinmakuun sijaan. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta Pilateksesta. Kurssin ohjaajana toimii äitiysfysioterapeutti ja liikunnanohjaaja Satu Laiho. Kurssille mahtuu 7 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

PILATEKSEN alkeiskurssi


TORSTAISIN 13.1.-17.2.2022
klo 16.30-17.30
Kurssin hinta 85€ / 6 kertaa
ILMOITTAUDU MUKAAN!

Pilates on Joseph Pilateksen luoma, kokonaisvaltainen, kehon ja mielen hyvinvointia edistävä harjoitusmuoto. Pilates-harjoittelu alkaa keskivartalon syvien lihasten aktivoimisesta, ja harjoitteet toteutetaan useimmiten hengityksen rytmissä. Vartalon syvien lihasten vahvistaminen, fysiologisesti oikeaoppisten liikeratojen harjoitteleminen sekä hengityksen syventäminen kehittävät mm. ryhtiä, voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Pilates-harjoittelusta hyötyvät niin kuntoilijat, urheilijat kuin liikuntaharrastusta aloittelevat, ja sitä käytetään myös tuki- ja liikuntaelinten kuntouttamiseen. Pilates on erinomainen harjoitusmuoto myös raskaudesta palautumiseen. Alkeiskurssilla et tarvitse aikaisempaa kokemusta Pilateksesta. Pääset tutustumaan Pilates-harjoittelun perusteista lähtien, mikä tehostaa harjoittelua myös jatkossa. Jos etsit kokonaisvaltaisesti hyvinvointia tukevaa, matalan kynnyksen liikuntaa, ilmoittaudu mukaan Pilateksen alkeiskurssille. Ohjaajana toimii fysioterapeutti, PhysioPilates-ohjaaja Satu Laiho.
Kurssille mahtuu 7 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

PILATES, AVOIN TASO aamuryhmä

PERJANTAISIN 14.1.-18.2.2022
klo 9.30-10.30
Kurssin hinta 95€ / 6 kertaa
ILMOITTAUDU MUKAAN!

Avoimen tason kurssille voit osallistua, olit sitten aloittelija tai pidempään Pilatesta harrastanut. Vartalon syvien lihasten vahvistaminen, fysiologisesti oikeaoppisten liikeratojen harjoitteleminen sekä hengityksen syventäminen kehittävät mm. ryhtiä, voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Pilates-harjoittelusta hyötyvät niin kuntoilijat, urheilijat kuin liikuntaharrastusta aloittelevat, ja sitä käytetään myös tuki- ja liikuntaelinten kuntouttamiseen. Avoimen tason kurssilla keskitymme pääasiassa perusharjoitteisiin. Tunnin aikana saat ohjaajalta vaihtoehtoja liikkeisiin, jotta harjoituksesta tulee juuri sinulle sopiva. Avoimen tason kurssien sisällöt vaihtelevat kausittain ja suunnitellaan osallistujien tason mukaan. Ohjaajana kurssilla toimii PhysioPilates-ohjaaja, fysioterapeutti Satu Laiho.
Kurssille mahtuu 7 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

PILATES, KESKITASO

TIISTAISIN 11.1.-15.2.2022
klo 19.00-20.00
Kurssin hinta 95€ / 6 kertaa
ILMOITTAUDU MUKAAN!

Keskitason kurssi on tarkoitettu alkeiskurssin käyneille tai muuten Pilatesta jo jonkin aikaa harrastaneille, jotka haluavat kokeilla myös haastavampia harjoituksia. Vartalon syvien lihasten vahvistaminen, fysiologisesti oikeaoppisten liikeratojen harjoitteleminen sekä hengityksen syventäminen kehittävät mm. ryhtiä, voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Keski- ja jatkotason kurssien sisällöt vaihtelevat kausittain, ja harjoittelussa voidaan hyödyntää erilaisia pienvälineitä kuten pilatespalloa, pilatesrullaa, pieniä käsipainoja tai kuminauhaa. Ohjaajana fysioterapeutti, PhysioPilates-ohjaaja Satu Laiho.

PILATES, JATKOTASO

TIISTAISIN 11.1.-15.2.2022
klo 17.45-18.45 
Kurssin hinta 95€ / 6 kertaa
ILMOITTAUDU MUKAAN!

Jatkotason kurssi on tarkoitettu vähintään vuoden Pilatesta säännöllisesti harrastaneille, jotka kaipaavat haastetta harjoitteluun. Vartalon syvien lihasten vahvistaminen, fysiologisesti oikeaoppisten liikeratojen harjoitteleminen sekä hengityksen syventäminen kehittävät mm. ryhtiä, voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Keski- ja jatkotason kurssien sisällöt vaihtelevat kausittain, ja harjoittelussa voidaan hyödyntää erilaisia pienvälineitä kuten pilatespalloa, pilatesrullaa, pieniä käsipainoja tai kuminauhaa. Ohjaajana fysioterapeutti, PhysioPilates-ohjaaja Satu Laiho.